Autoverhuur

Auto EDGE heeft zich gespecialiseerd in het verhuren van 2e hands auto's voor langere tijd. Dat kan zijn: enkele (winter)maanden, maar kan ook voor jaren zijn. Het gaat hierbij om auto's van het merk Peugeot. Wij bieden daarbij een keuze aan in het type 106 en de wat grotere 306. Dit laatste model is in 3 varianten leverbaar: hatchback (3- en 5-deurs), sedan (4-deurs) en stationwagen (5-deurs). Het gaat uitsluitend om auto's met benzine motoren. Het type 106 is alleen leverbaar als 3-deurs uitvoering met 1.0 of 1.1 motor. De Peugeot 306 heeft doorgaans de 1.4 benzinemotor, maar de wat zwaardere stationuitvoering is meestal voorzien van de soepele 1.6 motor. Standaard zijn onze 306 modellen uitgerust met stuurbekrachtiging.

Hieronder staan de huidige modellen en prijzen van onze huurauto's De prijzen zijn per maand, incl. btw en geldig vanaf 1 januari 2010.

Merk en type Bouwjaar Model Uitvoering Huurprijs Wegenbelasting
Peugeot 106 1996-2001 hatchback 3-deurs € 110,- € 18,- tot € 19,-
Peugeot 306 1997-2001 hatchback 3-deurs € 120,- € 30,- tot € 40,-
Peugeot 306 1997-2001 hatchback 5-deurs € 120,- € 30,- tot € 40,-
Peugeot 306 1997-2001 sedan 4-deurs € 120,- € 30,- tot € 40,-
Peugeot 306 1997-2001 stationwagen 5-deurs € 130,- € 38,- tot € 40,-

De overige vaste kosten, zijn hieronder beschreven:

Het berekenen van de wegenbelasting is afhankelijk van woonplaats en gewicht van de auto. Het berekenen van de verzekeringpremie is afhankelijk van woonplaats, gewicht en model van de auto, leeftijd en de reeds opgebouwde schadevrije jaren (no-claim) Indien gewenst zijn de bedragen van bovengenoemde vaste maandelijkse autokosten bij auto EDGE op te vragen. Het benzine verbruik is moeilijk in te schatten, en sterk afhankelijk van het rijgedrag. Volgens fabrieksopgave doet de Peugeot 106 met zijn zuinige 1.1 benzinemotor een nette 15 kilometer per liter benzine. Voor de 306 met 1.4 motor is dit verbruik 1:14 en de 1.6 motor 1:13. Voor lidmaatschap van de wegenwacht brengt de ANWB € 70,- per jaar in rekening

Auto EDGE heeft op dit moment een wagenpark van zo'n 70 huurauto's en 5 uitleenauto's. Wegens enorm succes is er meer vraag dan aanbod, en ligt de gemiddelde wachttijd/levertijd ergens tussen de 3 tot 6 weken. Om in aanmerking te komen voor een huurauto is het wonen in een straal van 30 kilometer rondom Amersfoort een vereiste. Voor een duidelijker beeld over ons verhuurconcept en om de meest gestelde vragen te kunnen beantwoorden, staat hieronder in grote lijnen een samenvatting uit onze huurovereenkomst:


Samenvatting huurovereenkomst

• Het huurtarief wordt elke maand door middel van automatische incasso geÔnd

• U dient een borgsom te betalen van € 200,-. Deze dient vooraf contant betaald te worden samen met de eerste maand. Indien u of een andere bestuurder kleine schade veroorzaakt aan de auto, dan wordt dit met de borgsom verrekend. Indien u of een andere bestuurder schade met een schadebedrag groter dan het borgbedrag veroorzaakt, of total-loss verklaring, dan wordt er buiten het borgbedrag om een naheffing of reparatiefactuur in rekening gebracht. Dit bedrag heeft een maximum en is afhankelijk van het aantal maanden dat de auto reeds is gehuurd. Het bedrag vanaf de afleveringsdatum is € 1250,-. Met elke volgende maand huur wordt dit bedrag met € 50,- verminderd tot een minimum bedrag van € 750,-. Deze eigen risico regeling is ook van toepassing bij het gebruik van onze uitleenauto's.

• Het minimum huurtermijn is drie maanden. Daarna is deze overeenkomst wekelijks (telefonisch) opzegbaar.

• De auto komt op uw naam te staan. De eenmalige kosten van € 9,25 zijn voor uw rekening. Auto EDGE blijft eigendom houden op het voertuig en het overschrijvingsbewijs blijft in bezit van auto EDGE.

• Wegenbelasting en de wettelijk verplichte WA verzekering zijn niet bij het huurbedrag inbegrepen. Indien de huurder via auto EDGE een Aegon all-risk verzekering heeft afgesloten, ontvangt de huurder hiervoor € 5,- korting op het maandtarief. Indien de auto all-risk is verzekerd, komt het uitgekeerde verzekerde bedrag volledig ten bate van auto EDGE. Het eigen risico van € 250,-. wat bij deze verzekering geldt, blijft voor rekening van de huurder.

• De hoeveelheid kilometers op maandbasis bedragen 1.500 km (18.000 km per jaar) Bij overschrijding van het aantal gereden kilometers wordt € 60,- per 1.500 kilometer in naheffing gebracht. Dit wordt elk jaar gecontroleerd en verrekend bij de APK keuring van de huurauto en/of bij beŽindiging van het huurcontract. Er is ook de mogelijkheid om kilometers vooraf te kopen, middels de lopende incasso. De kosten hiervan zijn € 15,- per 500 km.

• De auto wordt in overleg ongeveer twee maal per jaar terug verwacht voor onderhoud en de APK keuring. De werking van mogelijk aanwezige airconditioning valt niet onder de huurvoorwaarden. Eventuele gewenste reparatie en de daaruit voortvloeiende reparatiekosten aan dit systeem zijn voor de huurder.

• In geval van pech of schade, dient de huurder er voor te zorgen dat de auto bij de werkplaats van auto EDGE komt. De huurder is verplicht een ANWB lidmaatschap te hebben met minimaal woonplaats- en Nederlandservice. Het is niet toegestaan om zonder toestemming van auto EDGE derden aan de auto te laten werken. (uitgezonderd de ANWB) Kosten die gemaakt worden kunnen in geen geval verhaald worden op auto EDGE.

• Bij ingepland onderhoud, reparatie, APK keuring of schadeherstel biedt auto EDGE u vervangend vervoer aan. Bij pech verleent auto EDGE indien nodig zo snel mogelijk vervangend vervoer. Dit laatste gaat altijd na (telefonisch) overleg.

• U draagt zorg voor de auto wat inhoud: 1. Alle vloeistoffen, verlichting en bandenspanning worden maandelijks gecontroleerd. 2. Normaal rijgedrag

• Het is niet toegestaan de auto aan anderen te verhuren of op welke wijze dan ook in gebruik te geven zonder de voorafgaande toestemming van auto EDGE. Dit is niet van toepassing indien de auto wordt gebruikt door gezinsleden in de eerste en tweede graad van de huurder.

• Deze overeenkomst eindigt indien de huurder een verplichting voortvloeiende uit deze overeenkomst niet nakomt en/of, na in gebreke te zijn gesteld, nalatig blijft in de nakoming van zijn/haar verplichtingen. Tevens dienen alle nog openstaande verplichtingen te zijn nagekomen.

• De huurder kan binnen het aanbod aan modellen van auto EDGE van huurauto ruilen. Na omruiling gaat het op dat moment geldende (nieuwe) huurtarief voor die betreffende auto in.

Kort gezegd: De auto heeft volledige garantie inclusief alle slijtagedelen en APK kosten.


Een klein rekenvoorbeeld:
^ Stel u koopt een auto waar u ongeveer 5 jaar plezier van wilt hebben. In dat geval gaat het meestal om een aanschafprijs tussen 3.000 tot circa 5.000 euro. In die 5 jaar heeft u de nodige onderhouds- en APK kosten. Laten we zeggen dat het om 1 uitlaat, 4 banden en een setje remblokken gaat. Misschien is er ook nog een grote beurt nodig met de daarbij behorende (dure) distributieriem. Dan hebben we het nog niet gehad over de pechgevallen en mankementen die helaas bij elke auto nog wel eens voorkomen.

Dit kan variŽren van gebroken raamslingers tot lekke koppakkingen en versleten koppelingen. Om maar te zwijgen over de elektronische storingen die de huidige autowereld op kosten jaagt. Na die vijf jaar is het weer tijd voor opnieuw een aanschaf van rond de 4.000 euro, er van uitgaand dat de inruilwaarde van de vorige auto nog zo'n realistische 1.000 euro oplevert. Kortom, in het gunstigste geval is de aanschaf van de auto goedkoper uit, maar de geÔnvesteerde duizenden euro's nemen wel bovengenoemde vrij grote financiŽle risico's met zich mee.

Met autohuren bij autoEDGE weet u waar u aan toe bent en heeft u de zekerheid dat uw auto in technische goede staat verkeerd. Door middel van preventief onderhoud wordt de kans op pech en stranden zo klein mogelijk gemaakt. Dit laatste is voor beide partijen van groot belang!

Ga naar:


- Huurtarieven

- Samenvatting Huurovereenkomst

- Rekenvoorbeeld

Maak snel een afspraak of vraag een offerte aan!